+380673870816 +380673870816

Власники розкішних авто Рівного поповнили бюджет на майже 205 тисяч гривень

З початку 2016 року платники транспортного податку, які перебувають на обліку в ДПІ м. Рівному, перерахували до місцевого бюджету 204,9 тис. гривень. Про це повідомила прес-служба ДФС у Рівненській області.

Починаючи з цього року об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (1,033 млн.гривень). У 2015 році транспортний податок сплачували власники автомобілів, які використовувалися до 5 років та мали об’єм циліндрів двигуна понад 3 тис. куб. см).

Перелік автомобілів, вартість яких перевищує 750 мінімальних заробітних плат, визначається за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України та публікується на веб-сайті Мінекономрозвитку.

[[textbanner]]  

Платниками транспортного податку як і торік є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти. Податкові органи за місцем реєстрації платника податку – фізичної особи - формують податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити і надсилають їх платникам до 1 липня.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль. Податок сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Згідно з нормами Податкового кодексу, якщо фізична особа не сплатила податок у зазначений термін, на суму несвоєчасної сплати нараховується штраф у розмірі 10% (при затримці до 30 календарних днів включно) або 20% (при затримці більше 30 календарних днів).

Схожі статті