+380673870816 +380673870816

Інвестиції, експорт, підтримка бізнесу. Рівненщину презентували на Західноукраїнському експортному форумі

Західноукраїнський експортний форум зібрав понад 600 учасників зі всієї України і закордону. Серед ключових тем - роль експорту для України, залучення інвестицій, розвиток сприятливого бізнес-клімату в регіонах.

Одним зі спікерів заходу став начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

"Рівненщина знайшла своє позиціонування – меблевої столиці. На сьогодні 32% експорту області - це меблева та деревообробна продукція з доданою вартістю. У нас потужно розвинена професійно-технічна освіта. Об’єднавши ці напрями, ми продовжуємо розвивати в області меблевий кластер", - розповів посадовець.

Також Віталій Коваль наголосив, що що залучення інвестицій - серед пріоритетних завдань, не зважаючи на всі труднощі, пов'язані із повномасштабним вторгненням російських окупаційних військ. Для цього необхідно створювати належні умови для розвитку бізнесу, доносити потенційним інвесторам інформацію про можливості.

В області вже стали традиційними зустрічі влади із місцевими підприємцями, які відбуваються раз на місяць. Адже вони забезпечують економічний фронт, створюють нові робочі місця. А все це - основа експорту. 

До Рівненщини "приглядаються" й інвестори з-за кордону. Зацікавленість є у сферах деревообробки, скловиробництва, аграрному секторі. До локальних бізнес-форумів долучаються підприємці з Польщі, Чехії, країн Балтії. Вони також мають можливість побувати на тутешніх підприємствах, а ще - оглянути матеріальну базу інвестиційних майданчиків.

В області працюють і релоковані підприємства, які забезпечують робочими місцями як для внутрішньо переміщених осіб, так і місцевих мешканців.

"Західноукраїнський Експортний Форум – хороший майданчик для представлення свого регіону та знайомства і налагодження ділових контактів. Тут представники бізнесу презентували свою продукцію та бізнес-кейси. Під час заходу обговорили промисловий розвиток регіонів, логістику, нові угоди про вільну торгівлю, інструменти підтримки експортерів на державному, регіональному рівні та від донорських організацій", - підсумував Віталій Коваль.

Схожі статті