+380673870816 +380673870816

Від продажу автомобілів рівняни задекларували понад 123 мільйони гривень

Цього року рівняни задекларували 123,7 мільйона гривень доходів, отриманих від продажу автомобілів. Ними сплачено майже 1 мільйон гривень податку на доходи, що в три з половиною рази більше, ніж в минулому році. Про це повідомила прес-служба Інформаційно-комунікаційного відділу ДПІ у Рівному.

Нагадуємо, що у разі продажу протягом року двох і більше об’єктів такого майна отриманий платником дохід підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче ніж середньоринкова вартість відповідного транспортного засобу або не нижче ніж його оціночна вартість, визначена згідно із законом (за вибором платника податку).

Порядок оподаткування операцій з продажу або обміну об’єктів рухомого майна регламентований ст.173 Податкового кодексу України.

Довідково: з 11 червня 2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України №403, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.

Схожі статті