+380673870816 +380673870816

Українські міста перейматимуть досвід розвитку Німеччини

Німеччина прагне активно долучитися до економічного розвитку українських міст. У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відбулася практична конференція "Сприяння економічному розвитку малих міст України". Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
    Захід спільно з Мінрегіоном України організувала Асоціація малих міст України за підтримки Німецького товариства технічного співробітництва (GIZ). Дискусія учасників конференції велася навколо заходів з підтримки розвитку малих міст, ефективної координації роботи органів влади та місцевого самоврядування. Експерти GIZ запропонували реалізувати пілотний проект з економічної підтримки 6 містечок Чернівецької області – Новоселиця, Сторожинець, Заставна, Вижниця, Хотин та Сокиряни.
     Зокрема, німецькі експерти планують зосередити увагу на підтримці малого бізнесу, навчання молоді, на сучасному розвитку туризму. В Україні 75% міст відносяться до категорії малих. Це – 366 населених пунктів, у яких проживає понад 6 млн. людей. Більшість з них потребують радикальних реформ, а визначати напрямок розвитку необхідно самій громаді міста, впевнена в.о. директора Департаменту регіонального розвитку Мінрегіону Наталія Кофанова. За її словами, ця конференція допоможе згенерувати ідеї спрямовані на покращення інвестиційного клімату у малих містах та підвищення рівня життя їхніх мешканців.

Схожі статті