+380673870816 +380673870816

Підприємцям Рівненщини видаватимуть пільгові кредити на купівлю житла

Якщо донині позику під три відсотки могли одержати тільки наймані працівники, то нині здешевлені іпотечні кредити вже видають для приватних підприємців. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Саме таку пропозицію озвучили Міністрові регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолію Близнюку під час наради в Рівному. Зокрема, заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак акцентував, що на Рівненщині є чимало потенційних покупців здешевленого житла, котрі не є найманими працівниками, а мають приватний бізнес.

Щоб вони могли скористатися програмою "Доступне житло", у столиці внесли зміни до порядку кредитування. Загалом нині в області зареєстровано 43 519 фізичних осіб-підприємців, а це кожен дев’ятий зайнятий на Рівненщині.

"Укргазбанк" уже видав першу позику підприємцеві під 3 відсотки з держкомпенсацією 13 відсотків. Свою платоспроможність власник приватного бізнесу підкріпив податковою декларацією про прибутки та одержав кредит на купівлю житла. Цей механізм використовуватимуть й надалі, щоб якнайбільше краян-підприємців могли придбати помешкання, скориставшись держпрограмою «Доступне житло».

Схожі статті