+380673870816 +380673870816

На ремонт навчальних закладів Рівненщини планують витратити близько 20 мільйонів гривень

Які дороги ремонтуватимуть на Рівненщині цьогоріч і скільки коштів з обласного бюджету на це піде? Такі питання підняли члени бюджетної комісії облради під час свого чергового засідання. Чиновники стверджують, що розбиті дороги не єдина проблема. 

Цьогоріч на ремонт дорожнього покриття рівненська обласна влада виділила близько 100 мільйонів гривень. І хоча кошти є, проте які дороги ремонтувати, чиновники поки ще не знають. Викликано це тим, що сільські та районні ради не поспішають подати відповідну документацію. Можновладці закликають не гаяти часу і визначитися з переліком доріг, які сьогодні потребують ремонту. А якщо цього не зроблять найближчим часом, ризикують залишитися біля "розбитого корита".

Юрій Сідлецький, начальник головного управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації:

- Ті дороги, на які є документація, ми вже приступили робити і повним ходом їх робимо. Орієнтовно від поступлення тих надходжень, які надійшли на сьогоднішній день, 30% доріг вже виконано.

Близько 20 мільйонів гривень, які надійшли в область з державного бюджету планують витратити на ремонт навчальних закладів. Проте, за словами головного будівельника Рівненщини Юрія Сідлецького, знадобляться і кошти з обласного бюджету розвитку, а це близько 19 мільйонів гривень. Витратити їх планують на ті об’єкти, які потребують першочергового втручання. Таких нині 25.

Юрій Сідлецький, начальник головного управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації:

- Здолбунівський район, будинок інтернату по вулиці 8 Березня, потім в селі Дермань, другого Здолбунівського району, також ми виділяємо 700 тисяч. Ми введемо у Богданівці харчоблок, бібліотеку, майстерню, утеплення, ремонт даху.

Зокрема Калинівська школа, яка постраждала внаслідок буревію, отримає 224 тисячі гривень. Проте цього недостатньо, щоб "залатати" діри в дахові. Тому ще близько п’ятисот тисяч гривень на ремонт навчального закладу перерахують з коштів, які до того планувалося витратити на Гощанську лікарню. Чимало грошей потрібно і для реконструкції покрівлі обласного будинку дитини.

Юрій Сідлецький, начальник головного управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації:

- В Рівному є будинок дитини, який сьогодні потребує термінового втручання. Чому? Тому що напряму з даху попадає в кімнати до дітей вода. Сьогодні діти там не можуть існувати.

Голова бюджетної комісії Олексій Кособуцький стверджує, що цьогоріч кошти з державної казни Рівненщина отримує за планом. Затримка виникла лише з фінансуванням реалізації програми соціально-економічного розвитку. Загалом цьогоріч за рахунок коштів субвенції з державного бюджету рівненські чиновники планують відремонтувати більше ніж тисячу зруйнованих ділянок доріг та привести до ладу ті навчальні заклади, які цього потребують найбільше.

Схожі статті