+380673870816 +380673870816

На Львівщині правоохоронці викрили зловмисників, котрі захопили землі вартістю майже 2 мільйони гривень

Самовільне захоплення земельних ділянок площею більше ніж 400 гектарів викрили працівники Управління боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області спільно з прокуратурою області. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України у Львівській області.

У Бродівському районі Львівської області працівники сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю посіяли зернові культури на самовільно захоплених площах. Правоохоронці з’ясували, що законними власниками захоплених ділянок були близько 150 пайовиків. 

Відповідно до нормативно-грошової оцінки одного гектара землі, вартість самовільно захоплених земельних ділянок становить майже 2 мільйони гривень. Керівників підприємства, котрі здійснили захоплення, викрито. 

За цим фактом слідчим відділом територіального органу внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до трьохсот мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

Схожі статті