+380673870816 +380673870816

Міський бюджет Рівного перевиконали, проте кошти попрямують до столиці

Або тролейбуси, або ремонт доріг. Перед таким непростим вибором міську владу може поставити новий законопроект, який нині зареєстрований у Верховній Раді. Згідно з цим документом, за перевезення пільгових категорій пасажирів змушене буде платити місто, а не держава. А це для міської скарбниці – катастрофа, - бідкається очільник Рівного Володимир Хомко. Вихід шукали під час чергового засідання Рівненського міськвиконкому. 

І знову дірка від бублика. Міський бюджет вкотре перевиконали. Втім, місту від цього жодної користі. Усі кошти попрямують до столиці, адже держава в черговий раз недофінансувала делеговані повноваження.

Віктор Шульга, начальник міського управління бюджету і фінансів:

- План виконаний на 104,9%. Такий розмір перевиконання нам не дає права на розподіл суми перевиконання розходів по загальному фонду. Крім того, якщо ми зайдемо трішки далі, то станом на 1 серпня в нас спостерігається зниження виконання плану власних доходів по загальному фонду за сім місяців, коли на 1 липня було 104, 9%, то на 1 серпня – 104,3%.

Нарікали на державу і під час розгляду питання про надання пільгового проїзду у тролейбусах.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Нам держава винна 18 мільйонів гривень. Віддайте нам 18 мільйонів гривень і всі питання щодо тролейбусів будуть зняті. 

Обурив Володимира Хомка і новий законопроект, який нині зареєстрований у Верховній Раді. Згідно з цим документом, за перевезення пільговиків змушене буде платити місто, а не держава. Керманич Рівного запевняє, для міського бюджету - це катастрофа.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Це сильно вдарить по місцевим бюджетам. Це будуть не заасфальтовані вулиці, не відремонтовані дахи. Звертайтеся до своїх депутатів, які представляють Рівне у Верховній Раді від опозиції чи влади, беріть це під контроль, не дайте пройти цьому документу, тому що для всіх місцевих бюджетів - це катастрофа.

Суперечки виникли і під час розгляду питання про доповнення комісії, яка спостерігатиме за підготовкою ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, проти кандидатур Ігоря Мічуди та Івана Солодухи виступив Володимир Хомко. Мовляв, у них у цій справі є свій бізнесовий інтерес.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Нічого проти Мічуди не маю, але в нього є дійсно бізнесовий інтерес, тому для чого його включати в комісію, яка вирішує кому платити. Громадського представника, будь ласка. Якщо буде громадський представник, який немає бізнесу, то ми його включимо. 

Окрім того члени міськвиконкому дали добро на продовження роботи до 12 години ночі одного із місцевих кафе, а також до 23 - магазину, що по вулиці Міцкевича. Останній знаходиться у житловому будинку, тому перш ніж дозволити працювати допізна, цікавилися у мешканців чи вони не проти.

Схожі статті