+380673870816 +380673870816

Малий та середній бізнес Рівного представлятиме спеціальна Рада при міському голові

Їх інтереси є кому відстоювати. Віднині малий та середній бізнес Рівного представлятиме спеціальна Рада при міському голові. Саме її сьогодні презентували під час круглого столу "Співпраця Центру сприяння бізнесу з довільними і регулюючими установами та організаціями для вирішення проблем підприємців", який пройшов в рамках реалізації транскордонного проекту, що фінансується Європейським Союзом. 

Допомагати місцевому бізнесу вирішувати усі нагальні проблеми буде Рада малого та середнього підприємництва при міському голові. До її складу увійшли 17 представників від влади, громадськості та бізнесової спільноти.

Сергій Процик, керівник проекту:

- Ми плануємо, що даний орган допоможе нам зв’язати органи місцевого самоврядування, дозвільні установи та представників нашого бізнесу. Основна мета, яка буде досягнута в ході роботи Ради малих та середніх підприємств – це участь цих підприємців як консультаційного органу в рекомендаціях щодо розробки місцевих цільових програм.

Аби дізнатися думку підприємців, а також оцінити бізнес-клімат нашого міста протягом серпня-вересня цього року провели опитування представників малого та середнього підприємництва. Участь у ньому взяли близько двохсот респондентів. Відтак завдяки їх відповідям вдалося виокремити низку проблем, які заважають процвітанню бізнесу в нашому місті.

Сергій Ващук, директор консалтингової компанії "Волинь бізнес-сервіс":

- Складність доступу до комерційної нерухомості, дуже недостатньо, особливо в центральній частині міста, стан транспортної інфраструктури. Стан інфраструктури не відповідає тим вимогам, які очікуються, також людський капітал, рівень наших випускників, студентів та молоді, які приходять на перше робоче місце. 

Створити сприятливі умови для становлення та розвитку місцевого бізнесу, а також допомогти усунути низку проблем обіцяють і управлінці.

Віктор Кравець, заступник начальника управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Рівненській області:

- В рамках цього проекту обговорюється питання щодо видачі дозвільних документів, отримання цих документів і сприяння розвитку середньому та малому бізнесу. Проблема, яка може виникнути під час отримання таких документів, а точніше реєстрація таких документів, це неправильне заповнення декларації або невиконання всіх заходів передбачених чинним законодавством.

Аби уникнути непорозумінь, в управлінні радять звертатися до їх консультаційного центру. Загалом створення Ради малого та середнього підприємництва при міському голові, переконані як управлінці, так і координатори проекту, сприятиме сталому розвитку місцевого бізнесу та виведе його на новий, більш якісний рівень.

Схожі статті