+380673870816 +380673870816

Заступниця Міністра МОЗу розповіла рівнянам про необхідність додаткової вакцинації від поліомієліту (ВІДЕО)

На Рівненнщину надійшли вакцини від поліомієліту. Наразі в області є 22 400 доз інактивованої вакцини та 106 тисяч доз оральної. Перевірити хід вакцинації до нашого краю завітала перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко.

В Україні зафіксований спалах поліомієліту, який відбувся на Закарпатті. Нагадаємо, там від цієї хвороби постраждало двоє дітей. У зв'язку з цим Міністерство охорони здоров'я прийняло рішення проводити додаткові заходи щодо вакцинації, аби зміцнити імунітет дитини.

Олександра Павленко, перший заступник Міністра охорони здоров’я України:

- На сьогоднішній день вакциною, яку завезли в Україну завдяки фонду ЮНІСЕФ за гроші канадського уряду, допомогли стовідсотково покрити потребу по дітях, які живуть на території України. Тому будь-яка мама, яка вирішить вакцинувати свою дитину, зможе отримати безкоштовну вакцину. Вакцина поставлена на 100% потребу.

Вакцинаціє проходитиме декілька  етапи. Наразі на першому етапі вакцинують дітей від 2 місяців до 6 років, далі вакцинуватимуть дітей від 6 до 10 років. За словами місцевих фахівців, вакцина вже перевірена роками використання, тому ускладнення від її застосування є більше винятком, ніж тенденцією.

Вікторія Покоєвчук, начальник управління здоров’я Рівного:

- Будь-яка вакцина в інструкції містить застереження про ускладнення. Ускладнення ОПВ це 1 випадок на 200 тисяч.

Міністерство охорони здоров'я гарантує, що ця вакцина є дуже високоякісна та привезена в належному стані. Кількість заморожувань і розморожувань не впливає на неї. Аби перевірити якість вакцини, на кожному флаконі є індикатори. Якщо індикатор повністю білий та чистий, відповідно вакцина стовідсотково є якісною.

Схожі статті