+380673870816 +380673870816

Всі соціальні виплати й надалі зростатимуть

Рішення Конституційного суду, яке пов’язує розмір соціальних виплат з можливостями бюджету, дуже важливе для країни, оскільки дозволяє гарантувати планомірне зростання державної допомоги і сприяє відновленню соціальної справедливості. Про це Віце-прем’єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час брифінгу у Кабінеті Міністрів.
     Рішення Конституційного Суду не скасовує дію жодного закону, який гарантує соціальні виплати. Усі діючі соціальні виплати цього року лише зростатимуть випереджаючими до рівня інфляції темпами. Це - принципова позиція Уряду. 
     На думку урядовця, судові рішення щодо пенсійних виплат насамперед порушують соціальну справедливість. Із 66,5 тисяч інвалідів-чорнобильців до суду звернулося лише 20 тисяч. Багато з них за допомогою деяких корумпованих суддів відсудили собі пенсії понад 10 тисяч гривень і разові виплати понад 200 тисяч. При цьому абсолютна більшість інвалідів-ліквідаторів залишилася з тією пенсією, яку отримували раніше.
     За словами Сергія Тігіпка, позиція Уряду полягає в збільшенні виплат усім інвалідам-ліквідаторам згідно з можливостями бюджету.

Схожі статті