+380673870816 +380673870816

Двох прихильників «русского міра» затримала СБУ в районі АТО

Двох прихильників «русского міра», які тісно співпрацювали з терористичною організацією «ДНР», затримала в районі проведення антитерористичної організації Служба безпеки України спільно з поліцією. Про це повідомила прес-служба СБ України.

Зокрема, оперативники спецслужби затримали мешканця Торецька Донецької області, який входив до інформаторської мережі одного з угруповань терористів.

[[textbanner]] 

Зловмисник з серпня 2014 року передавав бойовикам інформацію про місця дислокації українських підрозділів через соціальні мережі. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

Також у Покровському районі Донеччини співробітники СБ України затримали чоловіка, який у травні 2014 року брав участь у підготовці і проведені т.зв. «референдуму ДНР».

Під час обшуку за місцем проживання затриманого, правоохоронці вилучили боєприпаси до автоматичної зброї.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з боєприпасами) Кримінального кодексу України. Розглядається можливість відкриття кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

Схожі статті