+380673870816 +380673870816

У Житомирі збудують потужну сонячну електростанцію

Житомир розпочав амбітний проект – будівництво власної сонячної електростанції потужністю 10,6 МВт.

Об’єкт планують побудувати та ввести в експлуатацію в два етапи: першу чергу потужністю 6,0 МВт планують запустити в березні 2019 року, другу чергу потужністю 4,79 МВт – липень-серпень 2019 року. Фінансування проекту відбуватиметься за кредитні кошти та за  фінансової підтримки Уряду Словенії.Про це повідомила прес-служба інрегіону України.

Для міста Житомир це близько 1,65 млн євро додаткових доходів на рік, а також збільшення частки енергії, що виробляється з відновлювальних джерел та скорочення викидів СО2.

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Едуард Кругляк зазначив: «Вперше в Україні у місті Житомирі буде будуватися сонячна електростанція словенською компанією, яка виграла тендер. Компанія вже має успішний досвід роботи на ринку України, зокрема реалізувала проект реконструкції насосної станції питної води Житомирського водоканалу». 

За його словами цей проект є дуже важливим для України. Очікується, що сонячна електростанція буде побудована у найкоротші терміни і буде отримано позитивний результат.

Схожі статті