+380673870816 +380673870816

В Україні в галузі протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу запроваджено новий проект

В Україні в галузі протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу запроваджено новий проект, який має на меті здійснення навчання працівників системи охорони здоров’я та розширення ВІЛ-сервісів. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Він реалізовуватиметься зусиллями Міжнародного навчального та освітнього центру здоров’я (I-TECH), Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, а також національним тренінговим центром при Всеукраїнській благодійній організації Час Життя Плюс.

Вищезазначені організації застосовуватимуть власні академічні знання, програмний досвід, людські і фінансові ресурси для виконання цілей проекту. У зв'язку із цим підписано тристоронній меморандум про співпрацю.

Фінансування проекту здійснюватиметься Центром контролю за інфекційними хворобами США (центр СDC). До партнерської співпраці будуть залучені також Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика та ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України".

Проект охопить наступні сфери: організація надання АРВ-терапії, лікування опортуністичних інфекцій та супутніх патологій у ВІЛ-інфікованих громадян, лікування ВІЛ-позитивних жінок та дітей, консультування та тестування тощо.
Термін дії Меморандуму – до 30 вересня 2016 року з можливістю подовження. Договірно-правовою базою для цього Меморандуму стала Рамкова угода між Кабінетом Міністрів України і Урядом США про співробітництво у сфері протидії ВІЛ/СНІД у 2011-2015 роках.

Схожі статті