+380673870816 +380673870816

Уряд узгодив нормативно-правову базу щодо боротьби з туберкульозом в Україні

Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України, яка передбачає приведення у відповідність існуючих нормативно - правових актів до нової редакції Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз". Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Суть змін до постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. №1752"  та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» полягає у деталізації вікових категорій осіб (малолітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікобактеріями туберкульозу), яким визначено норми харчування, та зміні назви Академії медичних наук України на Національну академію медичних наук України. 

Визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов КМУ обумовлено зміною повноважень ЦОВВ у частині встановлення порядку проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів на туберкульоз та встановлення порядку виявлення хворих на туберкульоз іммігрантів.

Зокрема, статтею 5 Закону України "Про протидію захворюванню на туберкульоз" встановлено повноваження Кабінету Міністрів України у сфері протидії захворюванню на туберкульоз, до яких в тому числі відноситься затвердження норм харчування у протитуберкульозних закладах відповідно для осіб, хворих на туберкульоз, та малолітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікобактеріями туберкульозу.

Відповідно до частини другої статті 9 та частини третьої статті 19 Закону України "Про протидію захворюванню на туберкульоз" до повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, у сфері протидії захворюванню на туберкульоз, в тому числі відносяться: встановлення порядку проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів на туберкульоз; встановлення порядку виявлення хворих на туберкульоз іммігрантів.

Схожі статті