+380673870816 +380673870816

У Рівненському перинатальному центрі незабаром розпочнеться монтаж медичного обладнання

Будівництво Рівненського перинатального центру триває. І зовсім скоро розпочнеться монтаж нового медичного обладнання. І це, як стверджують фахівці, завдяки якісному та раціональному використанню коштів. 

Зведення перинатального добігає свого логічного кінця. Вже збудований новий корпус та відбуваються покрівельні роботи на добудованому старому. Паралельно проводяться внутрішньо-оздоблювальні роботи.

Мирослав Яковчук, виконроб:

- Зараз виконуються такі роботи, як шпаклювання, фарбування, грунтування, виконується лицювання приміщень внутрішніх. Діло іде до кінця по будівельній частині. У нас увесь дах у гідробар’єрі. Зараз ми накриваємо його металопрофілем, але це нам не заважає робити внутрішньо-оздоблювальні роботи.

13 мільйонів 21 тисяча гривень. Саме стільки було виділено з держказни на закупівлю медобладнання. Також 3 мільйони 900 тисяч надав благодійний фонд Віктора Пінчука "Колиска Надії". З державних коштів вдалось зекономити 260 тисяч гривень і нині готується уся необхідна документація задля докупівлі за них надсучасного кольпоскопу. Також в оновленому медзакладі зміниться і структура. А потоки пацієнтів будуть розгалуженими.

Вікторія Єнікеєва, головний лікар Рівненського обласного перинатального центру:

- Існуючий колишній корпус буде акушерсько-неонатологічний, в якому буде надаватись акушерська допомога породіллям та їх діткам. Той корпус, який добудовується, там буде амбулаторна служба. Це буде консультативно-діагностичний блок, служба планування сім’ї і гінекологічне відділення.

На четвертому ж поверсі медустанови знаходитиметься вісім індивідуальних однокімнатних пологових залів, кожен з яких буде не менше ніж 20 метрів квадратних. Крім того, чотири з них матимуть спеціальну ванну для проведення пологів у воді. Тут будуть створені усі умови для комфортного перебування і для пацієнток з інфекційними захворюваннями. Адже на першому поверсі буде відокремлений пологовий зал з окремим входом. Фахівці запевняють, щоб побачити на власні очі всі зміни перинатального, чекати залишилось зовсім недовго.

Схожі статті