+380673870816 +380673870816

У дитячому відділенні онкогематології пройшло свято осіннього іменинника

У дитячому відділенні онкогематології Рівненської обласної лікарні відбулося свято осіннього іменинника для маленьких пацієнтів. На жаль, цього кварталу 6 дітям довелося зустріти свій День народження у лікарняних палатах. 

Справжню сміхотерапію влаштував один із благодійних фондів нашого міста онкохворим діткам прихопивши із собою клоуна, нові іграшки, повітряні кульки та солодощі. Ініціатори свята такий захід влаштовують щоквартально, та вітають усіх іменинників, які зустріли свій День народження у лікарні.

Наразі у відділенні знаходиться 15 маленьких пацієнтів, які проходять курси хіміотерапії. Протягом 2011 року 10 дітей успішно пройшли усі процедури та отримали, таке бажане для них, здоров’я. Проте, навіть після цього благодійники не припиняють своє спілкування з ними.

Анна Ільюк, голова благодійного фонду:

- Навіть із тими дітьми, які на ремісії, які перемогли хворобу, ми продовжуємо спілкуватися. Наші дівчата проводять для них творчі заняття. Вони приходять до нас. За період, який дитина хворіє, а це 6-18 місяців, здружуєшся із сім’єю та дітьми.

Варто зазначити, що волонтери не тільки влаштовують розважальні заходи, але й вирішують питання щодо збору коштів для лікування діток.

Мар’яна Рева, заступник голови благодійного фонду:

- Найбільше діти люблять творчі заняття та свята. Це те, від чого вони у захваті. Це те, що приносить задоволення. Інша сторона нашої роботи проходить для них непомітно, адже краще коли вони не знають, скільки грошей потрібно їм на лікування. Це вже не дитячі проблеми.

Син Валентини Кухоцької у лікарняних стінах знаходиться вже більше місяця. Жінка запевнила, що після численних процедур йому необхідно відволікатися. У цьому йому допомагають волонтери.

Валентина Кухоцька, мама маленького пацієнта:

- Мій хлопчик дуже любить вирізувати, фарбувати. Коли приходять волонтери, то у нього піднімається настрій.

Цього дня діти отримали окрім бажаних подарунків та солодощів, ще й велику дозу позитивних емоцій. А як відомо, сміх має неабиякі лікувальні властивості.

Схожі статті