+380673870816 +380673870816

Рівненщина отримала суттєві бюджетні інвестиції на покращення медпослуг

Про це йшлося на підсумковій прес-конференції голови облдержадміністрації Василя Берташа. Зокрема, за три роки для жителів області збудували сучасний перинатальний центр, тож більше малюків одержали шанс народитися здоровими. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Також відкрили центр променевої терапії. Відтак, онкохворих нині діагностують і лікують за методами, які практикують у кращих світових клініках. На 100 мільйонів переоснастили лікарні та поліклініки, замінивши обладнання радянських часів на сучасне й високотехнологічне. На це спрямували кошти цільової субвенції із держказни.

Тим часом для жителів Рокитнівського району завдяки бюджетним інвестиціям збудували сучасну райлікарню. Донині лікарі приймали пацієнтів у приміщеннях колишніх польських конюшень. Також вдвічі розширили поліклініку Гощанської ЦРЛ, завершивши довгобуд другого корпусу, який почали зводити ще в 1978 році. За три роки покращили умови для медобслуговування майже у 150 селах Рівненщини. Тож людям не потрібно витрачати гроші на дорогу в район, адже необхідні послуги вони можуть отримати в своєму або ж найближчому населеному пункті.

Крім того, для ветеранів Рівненщини добудували фізіотерапевтичний корпус Клеванського госпіталю. Тобто надолужили те, за що 5 років ніхто не брався. Тож пенсіонери отримали хорошу заміну медикаментам. На сьогодні це найкраща в Україні база для оздоровлення ветеранів.

Водночас третій рік поспіль для усіх ветеранів області діють 10-відсоткові знижки на ліки в аптеках Рівненщини. А торік після підписання Меморандуму з фармацевтами такі пільги отримали ще й багатодітні родини Рівненщини та сім’ї, які виховують прийомних дітей.

Схожі статті