+380673870816 +380673870816

Результат реформування медичної галузі – якісні та доступні послуги

Цьогоріч в Рівненському обласному онкодиспансері відкрили регіональний центр променевої терапії, де встановлено сучасний лінійний прискорювач і комп’ютерний томограф. А це якісно новий рівень діагностики та лікування раку. Збудували також першу чергу терапевтичного корпусу Рокитнівської центральної райлікарні. Цей об’єкт був законсервований з 2004 року. Такі бюджетні інвестиції дозволили створити потужну медичну базу для якісного обслуговування краян. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Попри те, що Рівненщина не увійшла до переліку регіонів, які є пілотними в реформуванні медичної галузі, установи краю та галузь охорони здоров’я ще з початку року запрограмували на розвиток. Так, всі райони та міста обласного значення розробили дорожні карти реформування медичної галузі. Дотримуючись заданої стратегії розвитку, в області цьогоріч відкрили 9 лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини. 
     Створення та потужне оснащення закладів первинної ланки робить медичні послуги якіснішими та доступнішими. Наприклад, в результаті реформування та ефективного менеджменту жителів села Кідри Володимирецького району нині обслуговують не у старенькому ФАПі, а в сучасній новій лікарській амбулаторії. Заклад має оснащену лабораторію та стоматологічний кабінет, а ще для людей обладнали й укомплектували за всіма вимогами оглядову, процедурну кімнати, кабінет щеплень і забору крові, кабінет лікаря загальної практики сімейної медицини та фізіотерапевтичний кабінет, реєстратуру й інвентарну.

Схожі статті