+380673870816 +380673870816

Реорганізації фтизіатричної служби на Рівненщині продовжується

Доля трьох протитуберкульозних лікарень вже відома. Як раніше повідомлялося, медичні заклади в Острозі, Володимирці та Вербі – закриють. Втім, обласна влада зупинятися на цьому не збирається. Реорганізація чекає і на інші установи фтизіатрії. Під час бюджетної комісії говорили і про Острожецьку та Зірненську протитуберкульозні лікарні. 

Кількість не гарантує якості, в один голос стверджують як чиновники, так і представники управління охорони здоров’я. Аби змінити ситуацію, вирішили провести оптимізацію фтизіатричної служби, себто реорганізацію протитуберкульозних лікарень. Нині на черзі Острожецький медзаклад. Втім, на відміну від попередніх, його не закриють, бо, кажуть, що перспективний.

Віталій Бойко, начальник управління охорони здоров'я:

- Цей заклад бере на себе лікування фтизіатричних хворих із особливим соціальним статусом, мається на увазі ті люди, що сиділи. І цей заклад хороший. Мені подобається, що там головний лікар веде потужну роботу в напрямку дисципліни лікування таких хворих. І досить потужно залучає позабюджетні кошти на лікування та на утримання цих хворих, а особливо їх харчування.

Що ж стосується Зірненської протитуберкульозної лікарні, то там доведеться лише змінити вивіску.

Віталій Бойко, начальник управління охорони здоров'я:

- Там був заклад протитуберкульозний. Ми його змінюємо на туберкульозний Рівненської обласної ради. Зміни до статуту.

Нагадаємо, внаслідок реорганізації фтизіатричної служби на Рівненщині закриють три протитуберкульозні лікарні. Працівники б’ють на сполох, адже раніше Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова заявила, що оптимізація мережі медичних закладів у ході реформування сфери охорони здоров’я передбачає перепрофілювання лікарень, а не їх закриття. Втім у пана Бойка на це є свій аргумент.

Віталій Бойко, начальник управління охорони здоров'я:

- Ми провели величезний об’єм громадських слухань, аналітичних, медичних, економічних і фінансових аналізів. І сьогодні медики-професіонали вважають, що така реорганізація вкрай необхідна для фтизіатричної служби області.

Окрім цього на бюджетній комісії говорили і про обласну цільову програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки.

Віталій Бойко, начальник управління охорони здоров'я:

- На ті всі проблематичні питання, які є у фтизіатричній службі, вона покликана дати відповіді. Це, в першу чергу, питання матеріально-технічного покращення, відкриття нових відділень, покращення лабораторної служби, покращення сьогодні роботи первинки і вторинки виявлення туберкульозних хворих.

Втім чи затвердять цю програму депутати стане відоме лише після найближчого засідання сесії обласної ради.

Схожі статті