+380673870816 +380673870816

Продаж безкоштовного смартфона за вакцинацію неможливий

Фото ілюстроване

Українці, старші 60 років, які отримають безкоштовний смартфон від держави за вакцинацію від COVID-19, не зможуть його продати іншій особі. Про це повідомляє Телеграм-канал "Коронавірус_інфо". 

Вже від квітня можна буде подати заявку на отримання пристрою. Сам смартфон видадуть влітку. У Мінцифри сподіваються, що така ініціатива буде мотивувати до щеплення від коронавірусу.

Наразі міністерство обговорює з банками можливість видачі мобільних телефонів у самих відділеннях. Аби людям, за необхідності, розповіли, як ними користуватися. Зазначається, що компанія Samsung планує взяти участь у проєкті. Інша компанія пропонує зробити унікальні смартфони.

SIM-карти, які прив'яжуть до пристроїв, будуть реєструвати за паспортом.

Раніше Зеленський заявив, що усі українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний смартфон і пільговий тариф. 

Інформативно:

Вакциновані українці, старші 60 років, навесні безкоштовно отримають смартфон. Про це на "Дія.Саміті" заявив президент Володимир Зеленський. 

- Переваги цифрової держави мають бути доступні усім, незалежно від віку. Тож незабаром усі громадяни України, старші 60 років, отримають від держави безкоштовний, водночас якісний, сучасний, швидкий смартфон", - сказав президент.

Серед запропонованих варіантів назви програми: Бабусяфон, єДідусь, єБабуся, єСмартфон. 

У свою чергу, за словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, що окрім цього вакциновані пенсіонери матимуть пільговий тариф. 

Нагадаємо, програма "єПідтримка" у лютому буде розширена і літні люди зможуть за неї сплатити за комунальні послуги. 

Схожі статті