+380673870816 +380673870816

Представники Ради Європи відзначили позитивні зрушення у питаннях забезпечення захисту національних меншин в Україні

У Міністерстві культури відбулася зустріч з делегацією Консультативного комітету з питань Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин. Про це повідомила прес-служба Міністерства культури.  
    З боку Міністерства в зустрічі взяв участь Перший заступник Міністра культури Юрій Богуцький, представники Департаменту у справах релігій та національностей і Управління міжнародного співробітництва. Делегацію експертів Консультативного комітету очолював президент цього комітету Райнер Гофманн.
    Юрій Богуцький поінформував експертів про загальну ситуацію в сфері забезпечення прав національних меншин в Україні, сучасні тенденції розвитку етнонаціональних відносин, релігійну ситуацію в країні. Окремо було зосереджено увагу експертів на те, що ключовими для формування етнонаціональної політики в Україні, як це зазначено, зокрема, у щорічному посланні Президента України, залишаються принципи плюралізму, поваги до національних мов, культури, історії етнічних спільнот і громадян, котрі до них належать. Належна увага була також приділена законопроектній роботі Міністерства у зазначеній сфері.
    Президент Консультативного комітету пан Гофманн відзначив загальні позитивні зрушення у питаннях забезпечення захисту національних меншин в Україні та висловив сподівання, що вирішення існуючих проблемних питань, які залишаються актуальними для України, буде також відбуватись у такому ж конструктивному ключі. 
    Наприкінці зустрічі Юрій Богуцький подякував експертам Консультативного комітету за можливість безпосередньо обговорити аспекти реалізації в Україні положень Рамкової конвенції та висловив впевненість у подальшій плідній співпраці.

Схожі статті