+380673870816 +380673870816

Населення, яке постраждало від аварії на ЧАЕС, має повний медичний супровід

На цьому акцентувала заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. Так, бригади лікарів обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення для зручності краян працюють безпосередньо в районах. Аби люди економили час та гроші, вузькопрофільні спеціалісти за графіком виїжджають в райони. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Так, цьогоріч медобстеження вже пройшли чорнобильці Сарненського, Володимирецького та Острозького районів. Загалом лікарі оглянули та провели ультразвукову діагностику майже 5 тисячам краян. Світлана Сад наголосила, що медики мають запропонувати людям увесь перелік послуг – за потреби провести додаткові обстеження в Рівному, призначити курс амбулаторного чи стаціонарного лікування або ж скерувати на санаторно-курортне оздоровлення. 
    Так, за висновками виїзних лікарських бригад, 53 чорнобильці потребують лікування в обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення, ще більше сотні отримали направлення на госпіталізацію в районні медзаклади. Загалом, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації, затверджено 31 лікувальний заклад, де цій категорії краян надають спеціалізовану медичну допомогу.
    Торік мобільні лікарські групи побували в усіх районах. В Зарічненський, Березнівський і Сарненський виїжджали чотири рази, у Дубровицький, Рокитнівський і Рівненський – тричі, в решті – обстежили всіх бажаючих за один-два рази. Відтак, продіагностували майже 16 тисяч чорнобильців, із них понад 1000 дітей. В обстежених виявили більше 18 тисяч патологій. Тож направлення в обласні медзаклади отримали понад півтисячі краян, обстежених під час виїзного діагностування. Нині в області проживає понад 400 тисяч осіб, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Схожі статті