+380673870816 +380673870816

На Рівненщині здешевили лікування 25 тисячам гіпертоніків

Рівненщина - в десятці регіонів із найбільшою кількістю людей, котрі вже скористалися соцпроектом, повідомила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. Так, із початку року майже 25 тисяч краян придбали ліки від гіпертонії за референтними цінами. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Пільгові рецепти пацієнтам виписують лікарі за місцем проживання (дільничні, сімейні, кардіологи). А вже у найближчій аптеці вони купують здешевлені ліки. Хворим на гіпертонію фармацевти пропонують увесь перелік аналогів вітчизняного та зарубіжного виробництва. Медпрепарати за зниженими цінами нині відпускають майже у двох сотнях аптечних закладах Рівненщини. Цьогоріч із держказни їм компенсували більше 195 тисяч гривень.

Водночас Світлана Сад нагадала, що в області діють «гарячі телефонні лінії» - в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації (22-11-85) та обласному центрі здоров’я (43-27-75). Подзвонивши за цими номерами, можна отримати необхідну інформацію щодо проекту, а також адреси аптечних закладів, де продають здешевлені медикаменти.

Довідково: ініційований Президентом України Віктором Януковичем соцпроект діє в області з 1 листопада минулого року. Відтоді жителям Рівненщини, які мають гіпертонічні хвороби, виписують пільгові рецепти на ліки. За ними пацієнтам надають знижку, а аптеки, що продають здешевлені препарати, отримують від держави компенсацію. Торік на ці цілі область отримала субвенцію з держбюджету у розмірі майже 850 тисяч гривень. Цьогоріч у рамках реалізації соцпроекту для Рівненщини виділили 4 мільйони гривень.

Схожі статті