+380673870816 +380673870816

На Рівненщині рух "За життя" закликає жінок не робити аборти

В Україні 40 % жінок репродуктивного віку хоча б раз у житті, але переривали вагітність - порахували фахівці. Кожній десятій українці на той час не виповнилося і дев’ятнадцяти. Як уникнути небажаної вагітності та як переконати жінок не доводити себе до смертного гріха журналістам "Сфери" розповіли активісти руху "За життя". 

До абортів Антоніна Торбіч ставиться вкрай негативно. За 12 років шлюбу їй разом з чоловіком Господь подарував чотирьох хлопчаків. Жінка розповідає, що більшого щастя годі й бажати. Відтак усіх панянок закликає не доводити себе до смертного гріха і не переривати вагітність.

Антоніна Торбіч, координатор руху "За життя" у Рівненській області:

- Кожна жінка має шанс зробити правильний вибір і стати на захист своєї дитинки. Власне волонтери руху "За життя" разом із церквою захищають діток у лонах матерів. Ми розповідаємо про те, що кожна дитина з моменту зачаття є вже повноцінною особою і потрібно берегти цю дитинку.

Використання різних видів контрацепції це теж в певній мірі вбивство ще ненародженої дитини, - стверджують активісти руху "За життя". Відтак радять, аби уникнути небажаної вагітності жінкам варто вивчити свій цикл.

Антоніна Торбіч, координатор руху "За життя" у Рівненській області:

- Рух "За життя" разом із церквою пропонує для тих сімей, які зараз не готові народжувати дитину, користуватися методом природної плідності. Це той метод, за допомогою якого жінка разом з чоловіком може вирахувати в які дні вона є плідною і в ті дні уникати співжиття із своїм чоловіком. 

Вирахувати такі дні дуже просто, - стверджує пані Антоніна. Варто лишень впродовж декількох місяців спостерігати за своїм циклом. Втім, для початку все ж потрібно проконсультуватися із своїм гінекологом. Що ж стосується неодружених пар, то рух "За життя" радить їм утриматися від сексуальних утіх до шлюбу. Аби останні прислухалися до порад активісти проводять активну просвітницьку роботу

Віталій Поровчук, керівник руху "За життя" у Рівненській області:

- Зустрічі з молоддю, старшокласниками та студентами. Ми показуємо фільми, відеоролики і проводимо такі семінари, де розповідаємо про те, що потрібно жити в чистоті, зберігати цнотливість до шлюбу, вірність в шлюбі та народжувати дітей. Проводимо ці лекції в місті Рівному та області. Переважно в південних районах, де найменші показники з народжуваності. Маємо ще і хорошу виставку, яка називається "Рятуй приречених на смерть".

Щороку, за офіційними даними, українські жінки роблять близько двохсот тисяч абортів. Цей показник втричі перевищує європейський. Втім існує і не офіційна статистика. І вона взагалі жахає, адже небажану вагітність перериває півмільйона українок. Церква благає не йти на смертний гріх і берегти життя ненародженої дитинки.

Схожі статті