+380673870816 +380673870816

На Рівненщині лікують рак за міжнародними стандартами

До кінця місяця вітчизняні та іноземні експерти повторно перевірять стан надання променевої терапії в обласному онкодиспансері. Адже рік тому закордонні аудитори ознайомилися з роботою центру променевої терапії і визнали, що в закладі обслуговують пацієнтів за світовими стандартами. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Головний лікар обласного онкодиспансеру Григорій Максим’як розповів очільникові області Василеві Берташу, що цей статус необхідно підтверджувати щорічно. Саме тому місцеві фахівці стажуються за кордоном і консультуються з іноземними онкологами завдяки телемедицині. Таке постійне професійне вдосконалення дозволяє працювати на Рівненщині за принципами європейських клінік, підкреслив Григорій Максим’як.

Василь Берташ подякував за це колективові і побажав підтвердити статус закладу зі світовими стандартами, продемонструвавши міжнародний рівень проведення променевої терапії. Адже завдяки цьому європейські методи лікування раку стають доступнішими для місцевих жителів, а саме таким є президентське завдання, який вимагає покращення якості медобслуговування онкохворих пацієнтів, підкреслив Василь Берташ. Йому також розповіли, що обласний онкодиспансер став першим медзакладом у Західній Україні, де всі відділення мають сертифікати "Чиста лікарня – безпечна для пацієнта". Їх актуальність також постійно перевіряють експерти, ревізуючи дотримання усіх санітарно-гігієнічних норм у відділеннях онкодиспансеру.

Схожі статті