+380673870816 +380673870816

На Рівненщині діє комплексна система реабілітації для дітей із порушеннями слуху

Нині на Рівненщині можна діагностувати вади слуху вже на четвертий день життя немоваляти. Це стало можливим завдяки сучасному обладнанню, яке віднедавна функціонує у нововідкритому обласному перинатальному центрі. А своєчасне виявлення порушень є запорукою ефективної реабілітації, констатують медики. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Зокрема, комплексну допомогу особливим малюкам надають у відділенні реабілітації дітей з порушенням слуху і мови, котрий функціонує на базі обласної дитячої лікарні. В закладі з маленькими пацієнтами системно займаються дефектолог, сурдопедагог, невролог, психолог, логопед та отоларинголог. Вони проводять індивідуальні заняття з розвитку комунікативних здібностей, слуху та мовлення. Водночас батьків особливої дитини фахівці відділення вчать корекційних занять, які можна продовжувати вдома. Як результат, минулоріч більше двох сотень малюків закінчили комплексну реабілітацію у відділенні з позитивною динамікою.

До того ж у відділенні реабілітації проводять слухопротезування. Так, торік 83 дітей-інвалідів забезпечили сучасними слуховими апаратами. Придбали їх за кошти державного та місцевих бюджетів. Водночас завдяки спеціальній держпрограмі десятьом діткам вдалося повернути слух. Адже малюків, в яких виявляли повну глухоту, скерували на хірургічну корекцію у столичний Інституті отоларингології.

Тим часом психоневрологічну реабілітацію діток із тяжкими розладами мови здійснюють на базі спеціалізованих санаторіїв. Загалом минулоріч у місцевих та загальнодержавних закладах пролікувалося більше двох сотень дітей-інвалідів із Рівненщини.

Схожі статті