+380673870816 +380673870816

МОНмолодьспорту та МОЗ посилюють заходи з профілактики харчових отруєнь серед школярів

5 листопада 2012 року Віце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова та Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник підписали спільний наказ № 870/1246 "Про посилення заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у загальноосвітніх навчальних закладах". Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Відповідно до наказу Міністру охорони здоров’я АР Крим, начальникам управлінь охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Голові Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головному державному санітарному лікарю України, Міністру освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, начальникам управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, керівникам навчальних закладів необхідно утворити комісії та провести перевірки дотримання умов перебування, навчання та виховання дітей у ЗНЗ. Забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед батьків щодо організації харчування у сім'ях дітей різного віку, інформування батьків, дітей і працівників навчальних закладів про заходи, які необхідно здійснювати для запобігання виникненню інфекційних захворювань.

Окрім того, Міністру освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, начальникам управлінь освіти і науки, керівникам навчальних закладів необхідно забезпечити створення безпечних для здоров'я дітей умов перебування, виховання та навчання, а саме: укомплектування штату медичних працівників загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до затверджених Типових штатних нормативів та створення відповідних умов для роботи медичного персоналу; організацію проходження гігієнічного навчання, обов'язкових профілактичних медичних оглядів персоналом ЗНЗ окремих категорій відповідно до законодавства; не допускати прийом дітей до загальноосвітніх навчальних закладів без огляду медичного працівника у разі їх тривалої відсутності; неухильне дотримання засновниками (власниками) та керівниками ЗНЗ вимог санітарного законодавства під час проведення навчально-виховного процесу та перебування школярів у групах продовженого дня; організацію постачання до загальноосвітніх навчальних закладів безпечних та якісних харчових продуктів та інше.

Схожі статті