+380673870816 +380673870816

Кому присвячує номери рівненський танцюрист Іван Сівак?

Ім’я Івана Сівака відоме не лише в Україні, а й за її межами. Він багаторазовий чемпіон світу та Європи, заслужений майстер спорту міжнародного класу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Він той, хто прославив Рівненщину та рідне місто Нетішин далеко за межами батьківщини.

Іван Сівак почав захоплюватися спортом з дитинства. У студентські роки займався бойовими мистецтвами, тож мови про танці тоді і бути не могло. Однак в 22 роки його життя розділилося на «до» та «після». Чоловік отримав тяжку травму, після чого візок став його вірним другом. Багато кого такий стрімкий поворот не туди міг би вибити з колії життя, але не Івана. Він почав шукати діяльність, яка могла б закохати в себе та заполонити його серце. Саме таку «хімію» він пізнав з танцями.  

  • «Коли я почав займатися танцями, це для мене було більше мистецтво та діяльність для насолоди, а не спорт. Спортивного духу я не мав навіть виїжджаючи на перші змагання», - пригадує Іван.

Після цих змагань чоловік зрозумів, що танцям на візках він готовий присвятити все життя, адже поруч з ним була та сама, єдина, жінка, яка полонила розум та серце. Вони разом виступали на чемпіонатах, разом здобували найвищі нагороди та разом виховували прекрасну донечку. Надійка, саме так називає Іван свою дружину, яка, на жаль, пішла раптово з життя 5 років тому. Довго танцюрист не міг прийти до тями та повернутися у спорт, але з часом прийшло розуміння того, що його Надійка хотіла б і далі спостерігати за ним на сцені, але вже згори.

Досі багато номерів Іван Сівак присвячує саме їй. Він продовжує працювати над собою, здобуває нові перемоги та показує на власному прикладі, що життєві обставини не повинні ставати перешкодою на шляху до мрії.

Іван Сівак – один і з учасників проекту «З Півдня на Захід» від телеканалів «Херсон плюс» та «Сфера-ТВ» (Рівне) за підтримки Українського культурного фонду. Більше натхненних історій шукайте на сторінці Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».

Схожі статті