+380673870816 +380673870816

Знімки з вікна і через телескоп: що надихає рівненського фотохудожника Олександра Майструка?

У юності мріяв літати в небі, а в дорослому віці фотографує його. Рівненський фотомитець Олександр Майструк відомий далеко за межами рідної країни. Чоловіка знають по фото через телескоп та великій відданості класичному портрету.

Творчий шлях митця розпочався ще з дитинства. Тоді Олександр фотографував переважно вдома або у школі. По-особливому цей рід діяльності увійшов у його життя у студентські роки, коли хвороба зненацька застала молодого, здорового юнака. Звичайний біль у нозі на деякий час прикував Олександра до ліжка. Тоді він згадав дитяче захоплення та почав фіксувати краєвиди за вікном власної квартири.

Пізніше Олександр присвячує свій вільний час дослідженню космосу. Його брат приніс додому телескоп, і фотомитець почав робити знімки через призму приладу.

  • «Таким ключовим моментом, що вплинув на мою фотографічну творчість, було те, що брат взяв у свого товариша по роботі телескоп. Це для мене було абсолютно нове, нова віха не просто в моєму творчому житті, а й в житті в цілому. Я почав тоді абсолютно по-іншому дивитися на життя, на роль людині у всесвіті. Тоді я не відчував себе замкненим в стінах власного помешкання. Коли наставала ніч, я міг бачити такі віддалі, які важко осягнути людським оком і розумом», - пригадує Олександр Майструк.  

З часом хобі чоловіка переросло в любов і пізніше стало справою життя. Зараз рівненський митець Олександр Майструк один із найвпізнаваніших в Україні. Він активно замається фотографією, долучається до участі у різноманітних конкурсах. А його друзі жартують, що 50% знімків рівнян у соцмережах – роботи Олександра.

Олександр Майструк – один і з учасників проекту «З Півдня на Захід» від телеканалів «Херсон плюс» та «Сфера-ТВ» (Рівне) за підтримки Українського культурного фонду. Більше натхненних історій шукайте на сторінці Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».

Схожі статті