+380673870816 +380673870816

У Рівному дітей з інвалідністю розвивають мистецтвом

Образотворче мистецтво є одним із поширених методів арт-терапії, головна мета якої – надати для особистості  можливість «висловити себе» за допомогою елементів, кольорів і навіть рухів пензликом. Особливо дієвою арт-терапія є у роботі з дітками, які мають інвалідність. У художній студії «Євро-Арт» проводять групові та індивідуальні заняття для людей з інвалідністю. Тут розроблена низка методик і практик. Повідомляє Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».

  • «Для цих дітей математика та інші науки не є на першому плані. Творчість для них завжди є розвиток,  розвиток соціальних навичок, побутових. Дуже часто діти приходять з різними стресами, і відчуття кольору допомагає їм позбутися цього стану. Також можна вивести людину зі стану агресії, запрограмованості на одному сюжеті», - розповідає Ольга Теренчук,  викладачка образотворчого мистецтва.

У Рівному одиниці студій та викладачів беруть на себе відповідальність навчати дітей і дорослих з інвалідністю образотворчому мистецтву. Адже для цього потрібно мати передусім велике терпіння.

Арт-терапію здійснюють не лише через малювання, а й через інші види мистецтва, такі як музика, акторська майстерність, ліпка з глини та пластиліну. Досить багато відомих світових митців мали інвалідність, і це їм не завадило потрапити у список імен, які житимуть вічність.

Майстер-клас із образотворчого мистецтва провела Ольга Теренчук у художній студії «Євро-Арт» для проекту «З Півдня на Захід» від телеканалів «Херсон плюс» та «Сфера-ТВ» (Рівне) за підтримки Українського культурного фонду. Більше натхненних історій шукайте на сторінці Віртуальна майстерня «З Півдня на Захід».

Схожі статті