+380673870816 +380673870816

Ключі від 26 новеньких "швидких" отримали медики усіх районів Рівненщини

Рівненщина оновлює парк "швидких". Сьогодні ключі від 26 новеньких автівок вручили медикам з районів. Обласні чиновники запевняють, цього разу нікого не обділили. Кожен регіон отримав як мінімум по одному  автомобілю. 

Андрій Петрушов, інженер з медичного обладнання:

- Машина "Б" класу оснащена дефібрилятором, термобоксом, електричним операційним всмоктувачем, електрокардіограф, шприців дозатор, ноші-каталки із загрузочним механізмом, система киснепостачання, кондиціонування.

Як користуватися обладнанням, яким оснащена автівка, столичні фахівці навчили і медичних працівників краю. Комплектацією "швидких" вони залишилися  задоволені. Кажуть, що роботу нова апаратура їм значно полегшить. В Острозький район поїде дві карети швидкої допомоги.

Володимир Чувпенюк, старший водій Острозької підстанції екстреної медичної допомоги:

- В нас вже є один такий автомобіль. Зараз ще 2 отримуємо. Машини хороші, але в нас трішки дороги погані і трішки не підходять вони для сільської місцевості. А так авто чудові і ми будемо встигати виїжджати до хворих і буде комфортніше для наших хворих.

Загалом ключі від 26 новеньких "швидких" отримали медики із усіх районів. 

Сергій Рибачок, голова Рівненської ОДА:

- Це сучасні автомобілі обладнанні найсучаснішою медичною технікою, яка дозволяє надавати екстрену медичну допомогу прямо на місці. 26 автомобілів поїдуть у райони Рівненщини. Всього ми очікуємо 38 автівок.

Решта автомобілів приїде на Рівненщину вже 11 червня. Сергій Рибачок обіцяє, що кожен район отримає як мінімум одну карету швидкої допомоги. В обласному ж центрі планують залишити 9 машин, 4 із них – це сучасні реанімобілі класу "С".  

Схожі статті