+380673870816 +380673870816

Гіпертонікам Рівненщини здешевили лікування

З 1 листопада краянам, які мають гіпертонічні хвороби, виписують пільгові рецепти на ліки, зауважила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад. В них вказана міжнародна назва препарату. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

Тож фармацевт пропонуватиме хворому увесь перелік аналогів вітчизняного та іноземного виробництва. Людина ж сама визначатиме, скільки готова доплатити за своє лікування. За бюджетні кошти їй здешевлять медпрепарат на 10 – 80 відсотків залежно від вибору препарату. За словами Світлани Сад, нині на Рівненщині проживає понад 250 тисяч гіпертоніків. Щоб здешевити їм лікування, для області передбачили майже 850 тисяч гривень з держбюджету.

Ці гроші одержать 23 суб’єкти господарювання, які відпускають ліки за пільговими рецептами. Зокрема, учасниками соцпроекту стали компанії, в котрих розгалужена аптечна мережа. Тож здешевлені препарати можна придбати в 156 аптеках, що знаходяться в селах, селищах, та містах Рівненщини.

Всього ж у державному бюджеті на 2012 рік на відшкодування вартості ліків хворим на гіпертонічні недуги заклали 40 мільйонів гривень. Нині аптечні заклади проводять щоденний моніторинг, щоб визначити потребу в медпрепаратах на наступний рік.

Схожі статті