+380673870816 +380673870816

Дитячі лікарні Рівного та Польщі співпрацюватимуть

У Рівному пройшла зустріч із представниками делегації міста Радом щодо питань співпраці Рівненської міської дитячої лікарні із закладами охорони здоров’я Республіки Польща. 

Дитяча лікарня в місті Радом ще декілька років тому була дуже схожою на рівненську, - говорять представники делегації. І лише півтора роки тому там збудували нову із сучасним медичним обладнанням. І тому головний лікар нашої міської дитячої лікарні Микола Надєйко сподівається, що польські медики стануть ідейними партнерами та допоможуть покращити надання медичної допомоги дітям у Рівному.

Микола Надєйко, головний лікар міської дитячої лікарні Рівненської міської ради:

- Поїдуть наші лікарі до Польщі, будуть дивитись як працює їхня лікарня, яка побудована за кошти Європейського Союзу і називають її лікарнею ХХІ століття. Думаю, що нам буде що там побачити і буде чому повчитися.

Польські медики переконані, що співпраця двох країн буде неймовірно корисною.

Славомір Новерські, ординатор хірургічного відділення районної лікарні м.Радом:

- Співпраця полягатиме у сфері методичної допомоги, в можливостях обміну спеціалістами, отримання навчання вашими медиками у нас. І усе це буде надзвичайно корисно як для вашої сторонни, так і для Польської.

У Рівному працює чотири з половиною тисячі медпрацівників. Тисяча із них - це лікарі. В Польщі вже відбулась медична реформа, тому дуже важливо вчитись новому та отримувати цінні поради у фахівців сусідньої країни.

Михайло Стичишин, начальник управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому:

- Що потрібно робити, а що можливо не робити і обійти. Я думаю, що від сьогоднішнього дня ми започаткуємо наші тісні стосунки, можливо навіть на рівні телемедицини, або особистих зв’язків.

Хоча сьогодні відбулась лише перша зустріч поляків із українцями щодо співпраці у медичній сфері, проте вже підготовлена угода про партнерство між Рівненською та Радомською міськими дитячими лікарнями.

Схожі статті