+380673870816 +380673870816

Більше тисячі жителів Рівненщини лікуватимуть цьогоріч столичні професори

Надання якісної та кваліфікованої медичної допомоги для мешканців Рівненщини і надалі стоїть на першому місці. Так, відбулось підписання Меморандуму між Національною академією медичних наук України та Рівненською облдержадміністрацією щодо одержання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області. 

Торік завдяки реорганізації у галузі охорони здоров’я Рівненщині вдалося зекономити 22 мільйони гривень. Заощаджені кошти були спрямовані на подальший розвиток медустанов. Задля отримання якісних медичних послуг нашими краянами, Рівненщина вже підписала два меморандуми: на зниження цін на ліки для багатодітних родин та дітей позбавлених батьківського піклування і меморандум із фондом Ріната Ахметова задля підвищення кваліфікації наших медпрацівників та забезпечення медичним обладнанням Рівненського тубдиспансеру. Відтак, підписання сьогоднішнього меморандуму - це ще один суттєвий крок у медичній галузі краю.

Світлана Сад, заступник голови Рівненської ОДА:

- Нічого немає ціннішого в цьому житті, ніж здоров’я людини. І сьогодні той крок і та подія, заради якої ми зібрались говорить про те, що це небайдуже нікому. Починаючи від президента нашої держави і закінчуючи нашими лікувально-профілактичними закладами.

Завдяки підписанню цього документу тисяча дев’яносто чотири мешканця краю щороку матимуть змогу отримувати високоспеціалізовану допомогу державним коштом у 28 клінічних інститутах НАМНУ.

Андрій Сердюк, президент НАМНУ:

- Меморандум передбачає, що 28 наших клінічних інститутів, далі ідуть узгодження за вашою областю – тільки направлення пацієнтів на високоспеціалізовану медичну безкоштовну, підкреслюю, медичну допомогу. 

Лише після направлення головним лікарем медустанови області чи району, пацієнт, який насправді потребує висококваліфікованої допомоги, отримує її в інститутах НАМНУ. Цьогоріч із тисячі дев’яносто чотирьох місць вже чотирьомстам пацієнтам її надали. Тому під час підписання цього документу член-кореспондент НАМНУ Василь Лазоришинець закликав медиків краю до співпраці, аби мешканці Рівненщини мали змогу отримати безкоштовну допомогу.

Василь Лазоришинець, член-кореспондент НАМНУ, заслужений лікар України:

- Таким чином ми допоможемо тисячам пацієнтів, які потребують цієї допомоги, а інколи вони і не знають, що можуть приїхати до того чи іншого інституту, а ви, медики, згідно до тих цифр, що є, зможете направляти пацієнтів на лікування.

Цей меморандум підписаний майже у всіх областях України. Таким чином держава надає кошти інститутам Національної медичної академії наук України задля безкоштовного лікування 43 тисяч хворих у рік.

Схожі статті