+380673870816 +380673870816

Сільськогосподарські підприємства Рівненщини збільшили виробництво молока на 19,2%

У січні–червні 2012 року в області вироблено м’яса (у живій вазі) 43,1 тисяч тонн (на 0,2% більше, ніж у січні–червні 2011 року), молока – 208,8 тисяч тонн (на 7,4% більше), яєць – 251,2 мільйонів штук (на 4,3% більше). Господарствами населення вироблено 74,7% загального виробництва м’яса, 87,5% молока та 71,7% яєць. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.

Сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво молока на 19,2%, яєць – на 6%, м’яса – зменшили на 6,8%. Станом на 1 липня 2012 року в господарствах усіх категорій нараховувалось 216,7 тисяч голів великої рогатої худоби, з них 116,1 тисяч корів; 364,3 тисяч свиней, 23,6 тисяч овець та кіз, 7764,3 тисяч голів птиці. Порівняно з 1 липня 2011 року поголів’я великої рогатої худоби збільшилося на 1,1%, з них корів – на 2%; овець та кіз – на 4%, птиці – на 0,3%, а поголів’я свиней зменшилося на 2%.

У господарствах населення утримувалось 81% загального поголів’я великої рогатої худоби, з них корів – 86,1%; свиней – 88,5%, овець та кіз – 90,7%, птиці – 79,8%. У сільськогосподарських підприємствах відбулося скорочення чисельності великої рогатої худоби на 5,9%, з них корів – на 4,7%; свиней – на 15,3%, а поголів’я овець та кіз зросло на 69,2%, птиці – на 1,5%.

Середні ціни продажу аграрної продукції сільськогосподарськими підприємствами за всіма напрямами реалізації за цей період зросли на 0,3%, у тому числі на продукцію тваринництва – на 11,8%, а на продукцію рослинництва зменшилися на 9,3%.

Схожі статті