+380673870816 +380673870816

До кінця року зберігатиметься тенденція до збільшення виробництва м’яса і яєць

За попередніми оцінками фахівців Міністерства аграрної політики та продовольства України у 2014 році зберігатиметься тенденція до збільшення виробництва м’яса (на 1,8%) та яєць (на 0,7%). Виробництво молока залишиться практично на рівні минулого року. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Заплановане збільшення виробництва м’яса до 2431 тис. тонн відбудеться переважно за рахунок зростання виробництва свинини та м’яса птиці (на 5,6% та 4,6% відповідно). Також завдяки зменшенню імпорту свинини на 53%, загальні обсяги імпорту м’яса та м’ясопродуктів зменшаться на 46%. 

[[textbanner]]

У 2014 році планується виробництво яєць на рівні 19755 млн. штук, що забезпечить споживання яєць на душу населення на рівні 310 штук та дасть можливість збільшити експорт на 27% .

Виробництво молока прогнозується в обсязі 11438 тис. тонн, що забезпечить його споживання на рівні 229 кг на особу. При цьому планується зменшення надходжень імпортної молочної продукції майже на 12,4 %.

Схожі статті