+380673870816 +380673870816

Жителі Рівненщини знову голосуватимуть

І знову вибори. Наприкінці лютого, або ж уже на початку березня краян очікує нове голосування. Щоправда цього разу вони будуть обирати тих, хто замінить в обласній раді новоспечених нардепів. 

Нагадаємо, за результатами волевиявлення громадян статус з обласного на народний змінили троє депутатів. Це Микола Кучерук, Микола Сорока та Олег Осуховський, які йшли на вибори в мажоритарних округах Костопільського, Демидівського районів та міста Рівного.

Згідно чинного законодавства, якщо новообрані нардепи є депутатами місцевих чи обласних рад, то вони зобов’язані до 2 грудня подати заяву про складання своїх повноважень. Сьогодні на Рівненщині таких троє: Микола Кучерук, Микола Сорока та Олег Осуховський. Окрім того, цього року пішов із життя Михайло Колісниченко, який був обраний до обласної ради по мажоритарному округу №36 (м. Кузнецовськ). Тобто на даний час 4 мажоритарні округи залишилися без своїх представників. Ймовірним також є входження до парламенту і Юрія Благодиря, який має 78 номер у виборчому списку Партії регіонів.

Відтак, по цих округах обласна рада буде проводити довибори. Коли саме, залежить від того, як депутати обласної ради передбачать кошти для забезпечення цієї виборчої кампанії. Зрозуміло, що цього року знайти такий фінансовий резерв неможливо, оскільки вибори лише по одному округу коштують приблизно 350 тисяч гривень. Якщо ж помножити цей показник на 4 або й 5, то це досить серйозна сума для обласного бюджету. Тому ймовірно, що обирати своїх представників в облраді краяни будуть вже наприкінці лютого, або ж на початку березня. Швидше за все вибори відбудуться у Костопільському, Демидівському, Гощанському районах, а також у місті Рівному та Кузнецовську.

Схожі статті