+380673870816 +380673870816

Як підписати Угоду про асоціацію з ЄС без соціальних потрясінь, обговорили на Рівненщині

В області відбулася нарада під керівництвом заступника міністра фінансів України Сергія Рибака. Під час заходу йшлося про євроінтеграційний курс України та про те, як найліпше до цього підготуватися. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

 "Ми всі добре розуміємо ті виклики, які прийматиме держава під час інтеграційного процесу. Фінансово-економічні чинники у своїй сукупності призвели до того, що бюджетний рік закінчується складно. Тому позиція Росії щодо співпраці – це додаткове навантаження. Тож, дбаючи про соціально-економічне становище в державі, необхідно було приймати екстрені заходи, - пояснив Сергій Рибак. – Україні потрібно добре підготуватися до такого заходу, як євроінтеграція. Адже відбуватимуться зміни в економічній сфері. Мова йде про переорієнтування виробництва, можливість розірвання господарських зв’язків. Ці негативні наслідки можна збалансувати позитивними чинниками, якщо буде підтримка збоку ЄС".

Усе це реально зробити за той час, який визначив Глава Держави, вважає заступник міністра фінансів. Так, до березня можна буде підготувати документи, отримати згоду від європейських партнерів, зрештою, виконати програму вступу в ЄС.

  Водночас позицію Рівненщини з даного питання прокоментував голова облдержадміністрації Василь Берташ: "Рівненщина підтримує позицію Президента України щодо євроінтеграції. Адже це для нашої держави це шлях розвитку. Водночас ми розуміємо, що є нюанси, які необхідно узгодити у цьому процесі. Хочу навести приклад нашої області, яка є дотаційною. Адже із 5,2 мільярдів гривень, які має регіон, 3 надходить із державного бюджету. Тим часом у східних областях, де відсоток експорту дуже суттєвий, ситуація, яка нині виникла у зв’язку з можливим підписанням угоди, могла призвести до економічних втрат, відчутних для всієї України. Тож рішення Президента про перенесення підписання Угоди про асоціацію з ЄС на березень 2014 року є виправданим. Адже за цей час вдасться збалансувати українську економіку, аби захистити національні інтереси та інтереси людей".

Схожі статті