+380673870816 +380673870816

Воєводство Польщі висловило підтримку жителям Рівненщини у зв’язку із агресією РФ

Фото пресслужби РОДА

22 лютого 2022 року Сеймик Вармінсько-Мазурського воєводства ухвалив позицію щодо агресії Російськї Федерації проти України, в якій висловив підтримку усім жителям партнерської Рівненської області.

Зокрема, йдеться:

«Агресивна політика Російської Федерації викликає глибоке занепокоєння і супротив мешканців Вармінсько-Мазурського воєводства, що на двохсоткілометровому відрізку межує із Калінінградською областю Російської Федерації. У нашому регіоні вже понад 75 років проживає багатотисячна українська громада, яка сприяє розвитку соціально-економічного життя воєводства. Ми повною мірою підтримуємо дії органів влади Республіки Польща, спрямовані на захист незалежності України від агресії, а також спрямовані на політичну, економічну підтримку та підтримку військовою технікою. Слова солідарності та підтримки свободи Українського Народу спрямовуємо до органів місцевого самоврядування партнерської Рівненської області та усієї України. Ми декларуємо допомогу українцям, що захищають незалежність своєї держави», - йдеться у листі-зверненні. Повідомляє пресслужба РОДА.

Позиція підписана головою Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства Бернадетою Гордеюк.

У свою чергу, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль висловив щиру вдячність польським колегам за підтримку українського народу та небайдужість до Рівненщини, як дружнього партнера воєводства Республіки Польща .

«Минулого року двічі був у Вармінсько-Мазурському воєводстві. Ми відновили теплі партнерські відносини. Дякую за підтримку та позицію польським колегам!», - зазначив Віталій Коваль.

Схожі статті