+380673870816 +380673870816

Влада Рівненщини ініціює створення додаткових місцевих пунктів пропуску

Нині у Рокитнівському районі, який межує з територією Республіки Білорусь, - два місцевих пункти пропуску за напрямами Познань-Дзержинськ та Дроздинь-Дзержинськ. Їх було облаштовано відповідно до Протоколу, підписаного між Держприкордонслужбою України та Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь у липні цьогоріч. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Щодня, звітують прикордонники, через них проходить майже дві тисячі мешканців, які на території сусідньої держави збирають гриби та ягоди. Загалом понад 10 тисячам жителів Рокитнівського району, а це мешканці сіл Обсіч, Дубно, Познань, Глинне, Хміль, Березове, Заболоття, Грабунь, Дроздинь та Старе Село спрощено перетин кордону.     Втім Протокол дійсний до 2012 року, а тому голова облдержадміністрації Василь Берташ вже найближчим часом звернеться до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, аби і в подальшому візити в Білорусь для мешканців Рокитнівського району були спрощеними. Про це очільник краю повідомив на нараді з прикордонниками. Крім того, голова облдержадміністрації задля зручності краян ініціює створення ще двох місцевих пунктів пропуску за напрямами Старе Село-Дзержинськ та Березово-Дзержинськ. Таке прохання також буде викладене у листі, який нині готують на адресу Прем’єра.
     Нагадаємо, голова облдержадміністрації Василь Берташ, аби вирішити проблему нелегальної міграції, неодноразово ініціював створення додаткових пунктів пропуску в прикордонних районах краю. Втім ці питання можна вирішити лише на урядовому рівні обох держав.

Схожі статті