+380673870816 +380673870816

В полі зору депутатів популяризація народного мистецтва

Злагоджено та конструктивно пройшла робота постійної комісії облради з питань науки, освіти, культури і духовності. Депутати запропонували в новому навчальному році у всіх навчальних закладах області 1 вересня розпочинати перший урок з виконання Гімну України. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     Особливу увагу депутати звернули на фінансування програм освітньої галузі та розгляд власних питань, зокрема виготовлення фотоальбому "Народний одяг мешканців Рівненщини". Дане видання готується за ініціативи Рівненського обласного краєзнавчого музею. У запасниках музею зберігаються сотні зразків народного вбрання кінця ХІХ - початку ХХ століття. Багато з них є справжніми перлинами народного мистецтва. Особливий інтерес, творчість народних умільців, викликає у зарубіжних гостей Рівненщини. І якраз мистецтво ткацтва, вишивки, - за словами заслуженого працівника культури України, завідувачки відділу етнографії обласного краєзнавчого музею Алли Українець, - це те, чим може пишатися наш край.
     Видання на часі, особливо з огляду на проведення Євро-2012, під час якого гості Рівненщини захочуть взяти з собою згадку про наш гостинний край. Фотоальбом міститиме текстову частину із описом традицій народного вбрання та фотоілюстрації в розрізі районів. Текст планується  на 4-х мовах: українській, англійській, російській і можливо німецькій.

Схожі статті