+380673870816 +380673870816

Інтеграція ветеранів та допомога ЗСУ. На Рівненщині провели захід «Дубенська сила»

У місті Дубно на Рівненщині провели масштабний захід, в якому взяли участь ветерани війни та їхні родини. Подію, яку обєднали під назвою «Дубенська сила», організували на території замку. Захисники мали можливість позмагатися у спортивних баталіях, а відвідувачі – послухати виступи відомих музикантів та поласувати смаколиками від місцевих виробників.

Спортивні змагання, забави для дорослих та дітей, фуд-корт і концерт за участі відомих українських музикантів. Захід першочергово організували для ветеранів та їхніх родин. Щоб українські захисники, які повернулися війни, могли цікаво та корисно провести час.

«Для нас це дуже важливо, оскільки ми маємо постійно увагу суспільства акцентувати на тому, що наша задача у мирній, тиловій області, яка не перебуває під інтенсивними обстрілами, ставити для себе в пріорітет саме асиміляцію наших ветеранів і допомогу ЗСУ» - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Під час заходу діяли тематичні локації. Зокрема, намети служби зайнятості і департаменту соціальної та ветеранської політики. Військові, які проходять реабілітацію, мали можливість знайти заклад чи тренера для фізичного відновлення у своєму місті, дізнатися про грантові можливості та навчальні програми. А прихильники спорту – змагалися у баталіях силачів.

Ігор Головко, стронгмен-рятувальник, який допомагає ветеранам повертатися до тренувань, каже, що важливою є психологічна складова у підготовці учасників війни, розуміння внутрішнього світу ветеранів та їх ментальності.

Один із учасників спортивних змагань Володимир Климов. Чоловік захищав країну ще з початком російського наступу у 2014-му. А після останнього отриманого поранення і травми спини вже понад пів року займається спортом. Володимир каже, якщо не буде підтримувати себе в формі, то матиме більші проблеми.

«Мотивація є завжди, бо в тебе є сім’я, заради якої ти маєш жити, заради якої маєш стояти далі і займатися собою, бо якщо у тебе немає здоров’я, то ти більше не можеш нічого зробити» - розповідає ветеран.

Вистачало цього дня забав і для цивільних гостей, які у вихідний вирішили цікаво провести час зі своїми дітьми. Дубенчани та гості міста мали можливість постріляти з лука, взяти участь у реконструкції лицарських боїв та скуштувати смаколиків.

Володимир приїхав на дійство разом з родиною з сусідньої Демидівки. Чоловік переконаний, що подібні заходи у наш час однозначно потрібні, адже люди, які зараз повертаються з фронту, захисники та захисниці, потребують адаптації та соціалізації. І такі заходи – це саме те місце, де вони можуть згуртуватися.

Під час дійства усі охочі могли задонатити на Збройні Сили України, а також підтримати ветеранів-підприємців, які після повернення з війни успішно реалізовують свій бізнес.

 

 

Схожі статті