+380673870816 +380673870816

У Рівному підпалили автівку керівника "Свободи" Олексія Бучинського

11 листопада біля офісу рівненського осередку Всеукраїнського об'єднання "Свобода", що на проспекті Миру, невідомі жбурнули пляшку із запалювальною сумішшю в авто депутата Рівненської міської ради від фракції "Свобода" Олексія Бучинського. Сьогодні рівненські націоналісти зібрали прес-конференцію, аби висловити своє бачення щодо зацікавлених осіб у скоєнні цього злочину.

11 листопада, п’ятниця, орієнтовно 17:30, проспект Миру. Невідомі поцілили "коктейлем Молотова" у машину депутата Рівненської міської ради Олексія Бучинського. Власник автівки більш ніж переконаний, що це сталося не просто так. На думку голови Всеукраїнського об’єднання "Свобода" в Рівненській області Олега Осуховського, подібні дії варто розглядати крізь призму політичної діяльності Олексія Бучинського.

Олег Осуховський, голова РОО ВО "Свобода":

- Це може бути пов’язано із земельною аферою, яку розсектеретив Олексій Бучинський на сесії міської ради щодо земельних оборутків Партії регіонів.

Сам постраждалий розповів, що його шокувала така зухвалість зловмисників. Лише завдяки тому, що випадковий перехожий загасив полум’я, яке вирувало на капоті автівки, вдалося уникнути біди.

Олексій Бучинський, голова РМО ВО "Свобода":

- Ніколи б не подумав, що на 21 рік незалежності у Рівне повернуться оті 90-ті роки бандитизму і такий нахабний підпал, і нахабні дї з боку злочинців. Якби цей підпал був десь вночі, як це робили раніше, а це серед білого дня, прямо біля нашої депутатської приймальні.

Авто Олексія Бучинськго найбільшої шкоди зазнало під капотом, де знаходиться чимало електроніки. Машина не застрахована, тому усі витрати пов’язані з ремонтом лягають на його плечі. Наразі проводяться слідчо-оперативні дії.

Петро Єзгор, начальник міського відділу УМВС:

- Нині порушено кримінальну справу за статтею 194 ч. 2 "Пошкодження майна шляхом підпалу". Потерпілий оцінює збитки у 10 тисяч гривень.

За словами керівника рівненських міліціонерів, свідок підпалу не встиг розгледіти зловмисника, тому зробити його фоторобот неможливо. Свободівці ж подібні дії називають терористичними та впевнені, що за ними стоять високопосадовці.

Схожі статті