+380673870816 +380673870816

У реабілітаційному центрі «РЕАВІТА» дбають про комфорт кожного пацієнта (ВІДЕО)

Інсульт вражає українців кожні п’ять хвилин та забирає одне життя кожні 15. Причини виникнення цієї недуги банальні: нездоровий спосіб життя, тютюн, алкоголь, стреси, байдуже ставлення до власного здоровя. Лікарі зазначають, інсульт нині вражає людей не лише старшого віку, а й значно молодшого. Так, Віталій Вишенський проходить реабілітацію у медичному центрі «РЕАВІТА». Кілька місяців тому чоловік навіть не міг вставати з ліжка.

Віталій Вишневський, пацієнт:

- Лежав 7 місяців. З постелі взагалі не вставав. А тут вже два тижні. Уже сам встаю, ходжу, хлопці зі мною займаються, ноги роблять, руки роблять. По сходинках ходжу, на вулицю виходжу.

Інсульт - це гостре порушення мозкового кровообігу. Із його катастрофічними наслідками можна і треба боротися. Сьогодні у медичному центрі «РЕАВІТА» реабілітацію проходить 13 пацієнтів. Щодня з ними займаються відповідні спеціалісти: реабілітологи, ерготерапевти, нейропсихологи, логопеди, масажисти. Програма відновлення для кожного підбирається індивідуально.

Роман Захарчук, фізичний терапевт:

- Ми намагаємося з перших днів пацієнта активізувати, починаючи із поворотів у ліжку, просто навчання, ніяких вправ. Знаєте, вже пройшов той період, коли людей змушували зі спандером в руках лежати у ліжку і згинати ногу. Зараз все набагато ефективніше і простіше. Спочатку вчимо сідати, потім вставати і ходити. Певними напрацюваннями і досягаємо певного рівня.

Спеціалісти додають, аби поставити хворого на ноги потрібен час. Інколи процес реабілітації потребує місяців і займатися із пацієнтами потрібно щодня по кілька годин. А для того, щоб програма лікування була максимально ефективною та дієвою на пацієнта заводиться спеціальна соціальна карточка, де зазначаються особисті дані, місце роботи, трудовий стаж, склад сімї, умови проживання, і навіть хобі.

Юлія Швець, ерготерапевт:

- Заповнюючи умови проживання, цей розділ, ми максимально готуємо пацієнта тут до домашніх умов. Тобто, якщо у неї там є сходинки, то ми тут все максимально наближаємо до домашніх умов. Бо коли людина приїде додому, а тут вона може гарно ходити, а приїде додому -  і буде якийсь страх.

Після інсульту лише 12% людей можуть повернутися до повноцінного життя, 50% отримують інвалідність. Тому для останніх у медичному центрі «РЕАВІТА» облаштований кабінет, де пацієнти вчаться жити із набутими вадами.

Павло Федорчук, фізичний терапевт, ерготерапевт:

В цій залі ви бачите багато різноманітних пристосувань, починаючи від лампочки: викручування і вкручування, різних вмикачів і вимикачів, змішувачі, закривачки, відкривачки, різноманітні ручки. Тобто, це все максимально наближені умови для домашніх умов життя.

Неабияк дбають у реабілітаційному центрі «РЕАВІТА» і про комфорт кожного пацієнта: зручні палати, повноцінне збалансоване харчування. Головний лікар медичного закладу Олександр Вашенюк розповідає, сьогодні в Україні медичні заклади, які займаються реабілітацією хворих після інсульту, можна перерахувати на пальцях. Медичний центр «РЕАВІТА» цим займаються вже три роки поспіль. І тут працюють лише висококваліфіковані спеціалісти, які постійно проходять навчання закордоном і в курсі всіх сучасних методик реабілітації.

Олександр Вашенюк, головний лікар медичного центру «РЕАВІТА»:

- Наші спеціалісти їздять не тільки по Україні. Вони практикуються і закордоном. Нещодавно два наших реабілітологи були у Варшаві, де проходили двотижневий курс підвищення своєї кваліфікації. В червні минулого року, завдяки уряду Короліства Нідерландів, до нас приїздив провідний реабілітолог, який впродовж тижня працював на базі нашого центру.

Знаходиться медичний центр «РЕАВІТА» за адресою: місто Рівне, вулиця Карнаухова, 31, 3-й поверх. Дізнатися більше про реабілітаційний заклад можна за телефонами: 097-457-40-11 або ж 050-372-00-06, стаціонарний - 63-67-63.

Схожі статті