+380673870816 +380673870816

Страсна сесія облради завершилася

Майже годину депутати  перераховували присутніх, адже не повірили власним очам - зареєструвалися усі 80. Про те пусті крісла було видно неозброєним оком. Почали засідання із приємного. Роздали один одному нагороди, почесні грамоти, а після урочистостей перейшли до розмов. 
     Зокрема, вимагали від Василя Берташа доповіді про інцидент у Радивилівському районі, де побили депутата та вивезли до лісу. Очільник області чіткої відповіді дати не зміг, за його словами, спеціальна комісія ще не закінчила розслідування. Та й як на зло, голови цієї комісії – Олексія Губанова, на засіданні не було. 
     А от щодо ситуації, яка трапилася у 6 районах Рівненщини, де дітей-чорнобильців майже місяць у школах не годують, Василь Берташ у коментарях не стримувався. Розповідав, що був у Президента і той про прикрий випадок знає. Полетіли голови. Заступник Сергія Тігіпка, пан Дзюбик, який займався розіграшем тендерів – звільнений з посади. А батьки дітей отримають компенсацію – 198 гривень за кожну дитину.
     Тричі депутати від Народної партії спробували проштовхнути звернення до Президента щодо не вивішування під час святкування Дня перемоги радянських прапорів. Жодного разу його не прийняли. Втім, безслідно це звернення не пройшло. Олег Осуховський, від фракції Всеукраїнського об’єднання "Свобода" висловився неоднозначно щодо Анатолія Юхименка. На що той відповів, мовляв ці прапори нагадують про його дідів, які воювали за перемогу. І не вивісити їх у цей день, просто не повага. Після словесної перепалки у залі сесії, депутати вирішили вийти та поговорити по-чоловічому. Бійки не було, втім як говорять у кулуарах – конфлікт лишається відкритим. 
     Не забули і про спорт, точніше про стадіон "Авангард". Депутати хочуть його привести до ладу. Та як виявилося – це довга пісня. Спочатку подання має пройти обговорення Рівнеради, потім повернутися на 6 сесію обласної ради. А ще ж інвентаризація, а вже потім залучення інвесторів. 
     Усі інші питання депутати приймали пакетами. І звичайно ж, не забули про бюджет, до якого прийняли зміни. 500 тисяч гривень виділять на будівництво культових споруд. 450 тисяч порівну між собою розділять церкви Київського та Московського патріархатів, а ще 50 тисяч лишаться в резерві.


110422_sESIYA sferadesigner

Схожі статті