+380673870816 +380673870816

Сесія Рівнеради розпочалася з пікетування

Люди під прапорами Свободи та Української Народної партії вимагали від депутатів ухвалення звернення до Президента України про не вивішування радянських прапорів на держустановах під час святкування Дня Перемоги. Не зважаючи на боротьбу "двох прапорів", депутатам вдалося обговорити й інші питання.
     Зокрема Програму міського комунального підприємства "Дитячий санаторій "Відродження". Це питання викликало суперечки у сесійній залі, адже за його прийняття, бюджет змушений покрити усі борги із заробітної плати перед персоналом. Втім у міського голови на це інші погляди. Він впевнений, що гроші знайдуться, "Відродження" приєднається до "Електроніка" і діти незабаром відпочиватимуть в оновленому санаторію.
     На порядок денний винесли і питання про проведення громадських обговорень щодо будівництва АЗС на вулиці Соборній біля парку відпочинку "Хімік". Причину підняття цього пункту пояснив Олександр Лащук, до якого звернулися мешканці прилеглих будинків. Нагадаємо, одне слухання вже відбулося і люди підписали резолюцію про згоду на будівництво. Проте, депутат стверджує, що попереднє громадське обговорення не мало юридичної сили, до того ж не було представників влади та ЖКГ. Натомість член громадської ради Святослав Євтушенко, потреби у ще одному обговоренні не вбачає, лише висунув припущення щодо міжособистісних воєн. А от у міського голови претензій до такого рішення немає. Головне, наполягає Володимир Хомко, щоб все було законно. Найоригінальнішим у цьому обговоренні виявився Олексій Губанов, який запропонував провести моніторинг усіх АЗС на території міста і перевірити їх як законність, так і екологічну безпеку.
     Не забули депутати і про братів наших менших. Відтепер у Рівному з’явиться притулок для собак. Його поява, переконаний міський голова, звільнить місто від проблеми чотирилапих безхатченків.
     А на десерт, знову підняли "червоне питання". Спочатку депутати ухвалювали редакцію звернення до Президента, яке до столиці таки поїде. А от заборона використання радянської символіки під час заходів у День перемоги схвалення не пройшла. Навіть після поіменного голосування. А поки депутати Рівнеради вирішували долю радянських прапорів, згадати про українські їх змусив один із гостей засідання. Борис Кур’яник звинуватив міську владу у тому, що на держустановах немає жовто-блакитної символіки, в тому числі і на приміщеннях, де проходила сесія. Насправді ж прапор все-таки майорів. Його чоловікові неодноразово намагалися показати охоронці. На цій іронічній ноті показові виступи сесії Рівнеради й звершилися.


110504_Sessiya sferadesigner

Схожі статті