+380673870816 +380673870816

Рівнянку висунули кандидатом на посаду спікера Верховної ради

Фото з просторів інтернету

Народного депутата, рівнянку Яну Зінкевич висунуто кандидатом на посаду голови Верховної Ради України. Відповідну пропозицію щойно під час парламенту запропонувала фракція “Європейська Солідарність”.

Нагадаємо, Яна Зінкевич – українська медик-доброволець. Начальниця Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії (до 2016 року — Добровольчого українського корпусу «Правий сектор») під час війни на сході України. Командирка Медичного батальйону «Госпітальєри».

За період активної фази АТО, починаючи з 2014 року, особисто витягла та врятувала більше двох сотень поранених українських солдатів з передової. Створила та протягом тривалого часу керувала медичним батальйоном «Госпітальєри», що з часу створення врятував понад 2500 поранених українських воїнів та цивільних осіб з передової.

Після перенесених операцій та реабілітації пересувається в інвалідному візку.

Яна Зінкевич народилася 2 липня 1995 року в місті Рівне. Закінчила Рівненський Навчально-виховний комплекс «Колегіум».

На виборах до парламенту в липні 2019-го року Яну було обрано народною депутаткою від партії «Європейська солідарність». В серпні стало відомо, що Зінкевич очолить новостворену комісію з питань ветеранів у Верховній Раді. Також була обрана секретаркою комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування у Верховній Раді України IX скликання (з 29 серпня 2019 року). Голова підкомітету з питань військової медицини.

Схожі статті