+380673870816 +380673870816

Рівнерада вимагає підписання угоди з ЄС та відставки Кабінету Міністрів України

Міські обранці зібралися в сесійній залі Рівнеради на позачергову сесію. На порядку денному лише одне питання - звернення до Президента України Віктора Януковича та Голови Верховної Ради України Володимира Рибака щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. 

Депутатів, що зібрались на тридцяту позачергову сесію Рівнеради, скликану щодо ухвали звернення до Президента та Уряду на підтримку євроінтеграції, на вулиці зустрічав пікет. Під стінами зали засідань Рівненської міської ради відбулася акція солідарності на підтримку підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Натомість міський голова Володимир Хомко зазначив, що і без пікету депутати зібрались, аби проголосувати за звернення.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- В мене немає сумніву, що сьогодні в зал прийшли ті, які 100% проголосують за Євросоюз. Я відчуваю це. Тому цей демарш під входом, він для того, аби його показали в пресі. Це не для нас, бо тут і так прийшли люди, аби проголосувати "за".

Перед безпосереднім голосування за звернення депутат міськради та начальник управління Держкомзему в Рівненській області Світлана Богатирчук-Кривко винесла пропозицію виключити з проекту звернення вимогу про відставку Уряду, адже вона, як держслужбовець, не може за це голосувати. Проте, її пропозицію депутати відхилили. І одноголосно проголосували за проект рішення без змін. Не голосували лише Світлана Богатирчук-Кривко та депутат Ніна Кімстач, у якої не працював пульт для голосування. Надалі, за словами міського голови, вдаватися до якихось радикальних дій вони не будуть, натомість вживатимуть конструктивні дії, аби донести до столичної влади своє бажання опинитися в Євросоюзі.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Буде збір Асоціації міст України. Ми будемо зустрічатися і з Рибаком, із керівництвом країни, будуть усі міські голови. Побачимо, що нам скажуть, можливо до того часу все і так роз’ясниться Жити буде важко, бо в Євросоюзі на пенсію треба йти в 67 чи 65 років і тарифи піднімуться, це абсолютно очевидно. Але я хочу в Євросоюз заради своїх дітей і онуків.

Також міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив, що поблизу міськвиконкому замайорів прапор Євросоюзу. Його разом з прапорами України та Рівного повісили на трьох щоглах міської ради. А ось на майдані Незалежності стяг ЄС встановлювати не будуть, бо там немає вільної щогли, а на тих, що є, вже висять прапори Україна та Рівного.

Схожі статті