+380673870816 +380673870816

На Рівненщині заговорили про вибори

У Рівному пройшов круглий стіл під назвою "Рівненщина за рік до виборів-2012". За результатами експертного опитування проведеного напередодні, 52% респондентів вбачають підготовку до виборів практично непомітною. 

Згідно з опитуванням експертів та власними спостереженнями, учасники круглого столу висловили думку про те, що політичні сили вичікують коли кількість тих, хто розчарується у владі перетне критичну межу, а тоді розпочнуть будувати свою виборчу кампанію.

Павло Карайченцев, координатор проекту MESTNYE:

- сьогодні фігурує цікава цифра - 50% жителів країни, які або не збираються іти на вибори, або збираються голосувати проти всіх, або не визначилися. Сьогодні ми можемо говорити про те, що виборці знаходяться у пасивній фазі.

Натомість 36% опитаних все-таки помітили початок підготовки виборчої кампанії. Так, незалежний політконсультант Таміла Герасимчук розповіла про трійку можливих лідерів у виборчих перегонах.

Таміла Герасимчук, незалежний політконсультант:

- частина політичних сил практично розпочали свою підготовку до виборів. Ця підготовка помітна майже для половини опитаних експертів. Великі шанси на перемогу мають такі політичні сили як Партія Регіонів, БЮТ та "Свобода".

Не обійшлося на круглому столі і без гарячої полеміки, яка розгорнулася між Віктором Матчуком та представниками Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Олексій Бучинський, голова РМО ВО "Свобода":

- конфлікт був з боку народного депутата Віктора Матчука, який звинуватив нас у якихось брудних іграх, брудному піарі. Хоча ми у своїй літературі використовували те, що написав Мустафа Найем на "Українській правді" про зловживання Віктором Матчуком і його співпрацю з Василем Берташем. Виборча програма в нас завжди базується на нашій основній програмі діяльності - програмі захисту українців. Ця програма писалася не один рік. Вона є майже досконалою. Можна сказати, захищає інтереси українців.

Віктор Матчук на майбутніх виборах по мажоритарці має чи не найбільше шансів. Його головний конкурент - Василь Берташ. Проте сам нардеп ще не вирішив чи піде на вибори. Принаймні так він сказав журналістам. Пан Віктор зауважив, що його присутність у виборчих перегонах залежатиме від Закону "Про вибори", до якого, як відомо, планують внести зміни.

Віктор Матчук, депутат Верховної Ради України:

- мені здається, що той закон, який пропонується зараз - це гірше з того, що взагалі може бути запропоноване Україні. По-перше, ми це вже проходили. По-друге, він увібрав у себе найгірше: половина за закритими партійними списками. Це ті самі секретарки, тілоохоронці, водії. Взагалі не зрозуміло хто. 


Присутні на круглому столі політологи акцентували увагу на тому, що люди зараз готові зробити свій вибір мотивуючи його не ідеологічними переконаннями, а емоційним станом. Тому Рівненська область розглядається керманичами різних політичних сил як поле для розгортання активної агіткампанії.


110630_Krugluy_stil sferadesigner

Схожі статті